- Publicitate -
Ad imageAd image

Premierul Emil Boc, invitat, miercuri, la o noua sedinta a Birourilor Parlamentului

Ad imageAd image

Premierul Emil Boc a fost invitat, pentru miercuri, la ora 13,00, la o noua sedinta a Birourilor Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor, a anuntat chestorul Camerei superioare Ioan Chelaru.
Conducerea Parlamentului a decis marti sa-l invite pe premierul Emil Boc sa dea explicatii suplimentare in ceea ce priveste asumarea raspunderii Guvernului pe masurile de austeritate.

Potrivit chestorului social-democrat Ioan Chelaru, decizia s-a luat cu 13 voturi „pentru”, 9 „impotriva” si 1 abtinere.

Senatorul social-democrat a aratat ca unul dintre aspectele care se doresc a fi lamurite este invocarea, in procedura asumarii raspunderii, a articolului 53 din Constitutie, referitor la siguranta nationala, si lipsa avizului Consiliului Economic si Social.

„Invitatia nu urmareste tergiversarea intrarii in procedura raspunderii, ci doar lamurirea unor aspecte aflate inca in discutie”, a spus Chelaru.

Totodata, el a precizat ca miercuri se va stabili calendarul asumarii raspunderii, subliniind ca nu se va depasi ziua de luni, 7 iunie.
„Remarc decizia Birourilor Permanente reunite, invocata de toti vorbitorii, de a nu se tergiversa nicio secunda momentul asumarii”, a afirmat senatorul PSD.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu