- Publicitate -
Ad imageAd image

Cele 3 miliarde lei pe care Primaria i le va plati consilierului Gheorghe Gradinaru nu sunt impozitabile

Ad imageAd image

Dupa castigarea in instanta a sumei de peste 3 miliarde lei vechi, drept despagubiri materiale si daune morale, pe care trebuie sa i le plateasca Primaria Baia Mare consilierului local Gheorghe Gradinaru, au existat fel de fel de discutii referitoare la faptul ca alesul democrat liberal nu si-ar declara la Finante banii incasati.

Astfel, Gradinaru s-a adresat Directiei Generale a Finantelor Publice, solicitand informatii privind obligativitatea declararii acestei sume si modul de impozitare. In cadrul emisiunii Tara Mea, realizata de Adi Rusu, pe postul de televiziune Cinemar TV, consilierul local a declarat ca a primit un raspuns din partea Finantelor in care se specifica faptul ca veniturile respective nu sunt impozitabile si nu trebuie trecute in declaratia fiscala.

„Nu sunt venituri impozitabile despagubirile in bani sau in natura primite de o persoana fizica, urmare a unui prejudiciu material suferit de aceasta, inclusiv despagubiri reprezentand daune morale. Veniturile neimpozabile nu fac obiectul declaratiilor fiscale”, se precizeaza in raspunsul semnat de Ioan Popa, director coordonator adjunct.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu