- Publicitate -
Ad imageAd image

Tribunalul Maramures face jocul inculpatului Cristian Anghel, incalcand dispozitiile legii – Magistratii in cauza ar putea fi sanctionati de CSM

Ad imageAd image

Conform Legii 215, privind Administratia publica locala, cererea prin care fostul primar baimarean Cristian Anghel a atacat ordinul prefectului ce constata incetarea mandatului sau trebuia judecata pana in data de 29 aprilie. Cu ajutorul tertipurilor avocatesti si invocarii unor exceptii aberante, Anghel a reusit sa amane sentinta cu o luna.

Modul de solutionare a cererii sale de catre magistratii Tribunalului Maramures este mai mult decat curios, in conditiile in care legea nu lasa loc la interpretari. Conform articolului 69 din lege, „instanta de contencios este obligata sa se pronunte in termen de 30 de zile”. Acesta a expirat in data de 29 aprilie (cererea fiind inregistrata in 29 martie).

Procesul de care depinde organizarea alegerilor la nivelul Municipiului Baia Mare arata faptul ca singurul scop este acela de a se amana o solutie irevocabila in acest caz. La termenul precedent, Cristian Anghel a cerut amanarea pentru a-si schimba avocatul. In prezent, acesta este Vasile Gil, substituit de Radu Stef. Vasile Gil nu este strain de procesele lui Anghel, el reprezentandu-l pe fostul edil baimarean inca de la inceputul procesului legat de blocul Horea 46 A.

O alta dovada a faptului ca Anghel incearca tergiversarea nejustificata este faptul ca la termenul din 12 mai, instanta a considerat ca inculpatul trebuie citat la Penitenciarul Gherla si nu la domiciliul acestuia situat pe Dealul Florilor. Un aspect foarte important, de care Anghel nu a tinut cont la ultimul termen, cand nu s-a prezentat deloc. Nici de la penitenciar si nici de acasa.

Conform avocatilor baimareni consultati de ZiarMaramures.ro pe aceasta tema, magistratii Tribunalului Maramures ar putea fi sanctionati de Consiliul Superior al Magistraturii, pentru incalcarea, in repetate randuri, a legii 215, prin depasirea termenului de 30 de zile stipulat expres in lege.

Ciprian DRAGOS

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu