- Publicitate -
Ad imageAd image

Rupere de nori in Maramures: Aproximativ 100 de case si autovehicule au fost inundate

Ad imageAd image

La hotarul dintre Rona de Sus si Rona Jos a avut loc o rupere de nori care afectat ambele localitati. Fenomenul meteorologic a durat aproximativ 30 de minute. Cantitatea de precipitatii torentiale cazute a fost cuprinsa intre 60-80 de l/mp.

Versantii de pe torenti au transportat aluviuni si material lemnos si au inundat aproximativ 100 de case si autovehicule, iar mai apoi s-a revarsat pe drumul national. Circulatia rutiera nu a fost intrerupta si a fost dirijata de echipaje de politie, chiar daca stratul de apa a masurat pe carosabil intre 30-40 cm.

„La fata locului au actionat echipaje de pompieri militari, politisti, primarii localitatilor impreuna cu membri comitetului local pentru situatii de urgenta. Prefectul Sandu Pocol s-a deplasat in zona pentru a vedea situatia exacta  si a coordona actiunile de eliminare a efectelor negative ale fenomenelor meteorlogice periculoase. Drumul national a fost curatat de aluviuni si spalat”, a precizat Dan Buca, purtator de cuvant al Institutiei Prefectului Maramures.

ZiarMaramures.ro

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu