- Publicitate -
Ad imageAd image

Sub amenintarea inundatiilor: Viitura pe Raul Somes, in localitatea Ulmeni, in cursul acestei nopti

Ad imageAd image

Institutia Prefectului a primit de la Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, inca o avertizare de cod galben, valabila pana marti, 18 mai la ora 16.00 pentru bazinele hidrografice Tisa si Somes, avand in vedere situatia hidrometeorologica  actuala si prognoza meteo pentru perioada urmatoare.

In aceasta noapte, in localitatea Ulmeni, este asteptata, o viitura pe raul Somes. Hidrologii apreciaza ca se va impune doar instituirea de cod galben.

Pe raul Lapus, apele sunt in scadere, dar a ramas in vigoare codul portocaliu, pe tronsonul pod Catalina – pod Lapusel. Angajati de la Sistemul de Gopsodarire a Apelor Maramures patruleaza in continuare pe dig si monitorizeaza permanent situatia hidrologica pe acest tronson.

Fenomenele vizate sunt scurgeri importante de pe torenti si paraie cu efect de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

„Subprefectul Dorin Buda a dispus avertizarea comitetelor locale pentru situatii de urgenta din zona bazinelor hidrografice, monitorizarea permanenta a situatiei hidrometeorologice si pregatirea echipelor de interventie in sprijinul populatiei”, a mentionat Dan Buca, purtator de cuvant al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures.

ZiarMaramures.ro

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu