- Publicitate -
Ad imageAd image

Buget de criza si pentru Tanjaua de la Hoteni – Cel care va plati anul acesta mai mult este gospodarul satului

Ad imageAd image

Criza, criza, dar cineva mai trebuie sa si petreaca!!! Spune chiar primarul din Ocna Sugatag, care nu concepe sa renunte la sarbatoarea campeneasca devenita traditie. Pregatirile la Tanjaua de la Hoteni au intrat in linie dreapta.

Chiar daca nu a primit confirmari oficiale de la seful statului si Guvern, primarul Vasile Sas se asteapta la cateva mii de oaspeti. Din cauza bugetului de austeritate, anul acesta, cel care va cheltui mai mult va fi gospodarul satului, adica sarbatoritul. Asadar, in 2010 s-ar putea sa coste ceva mai mult prima brazda.

Tanjaua de la Hoteni este o sarbatoare campeneasca, organizata pentru cinstirea celui mai harnic gospodar al locului, primul care a iesit la arat. Evenimentul, ajuns la editia cu numarul 42, marcheaza deschiderea sezonului agricol, fiind unul dintre cele mai vechi obiceiuri agrare din Maramures, ce are radacini inca din anul 1870.

Anul trecut la Hoteni au fost prezenti peste 10 mii de oameni in frunte cu  presedintele Traian Basescu si sotia sa Maria.

radio galaxia

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu