- Publicitate -
Ad imageAd image

Membrii Asociatiei 22 Decembrie sunt hotarati sa intre in greva foamei – Secretarul Vasile Tatar cere aplicarea rezolutiei Parlamentului European de interzicere a folosirii cianurii

Ad imageAd image

Vasile Tatar, secretarul Asociatiei 22 decembrie, este hotarat sa intre in greva foamei. Si nu oricum, ci in cascada. Tatar este suparat pentru ca autoritatile romane nu dau curs aplicarii rezolutiei Parlamentului European de interzicere a cianurilor in minerit.

Tatar si membrii asociatiei le-au dat un ultimatum autoritatilor romane, in frunte cu presedintele Traian Basescu, sa ia masuri urgente pentru aplicarea legilor europene privind protectia mediului. In caz contrar dupa data de 16 mai, acestia vor intra in greva foamei, pe termen nelimitat.

„Protestul nu va fi unul obisnuit, ci in cascada”, spune Tatar. Astfel ca protestatarii isi vor preda stafeta unul altuia pana la solutionarea problemei. La toate acestea se adauga o alta nemultumire, legata de refuzul autoritatilor locale de a organiza un referendum pe tema cianurilor. Nemultumitii si-au ales ca locatii de protest institutiile statului si lacasele de cult.

radio galaxia

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu