- Publicitate -
Ad imageAd image

Liviu Pop: „Diminuarea salariilor, pensiilor si a indemnizatiilor de somaj e un dezastru care ne poate impinge la colaps”

Ad imageAd image

Taierea salariilor la bugetari agita spiritele in randul angajatilor din institutiile statului. „Masura luata de Guvern, respectiv reducerea salariilor cu 25 la suta, precum si diminuarea pensiilor si a indemnizatiilor de somaj cu 15 la suta, este un dezastru care ne poate impinge la colaps”, a declarat in direct la Radio Galaxia, Presedintele Sindicatului din Administratia Publica Locala Maramures, Liviu Pop.

Odata cu aplicarea masurilor de criza, un functionar va ajunge sa castige intr-o luna aproape valoarea indemnizatiei de somaj. Cu precizarea ca pentru acesti bani, nu va sta acasa, ci se va duce la munca zi de zi cate opt ore.

Liviu Pop, a mai spus ca masurile nu sunt justificate si ca reduceri de cheltuieli ar trebui facute la nivelul administratiilor centrale, si nu in plan local, unde oricum saracia este mare.

De asemenea, ajutorul de samaj, raportat la salariul mediu brut pe economie, va scadea de la 450 la 382 de lei pe luna. Toate masurile intra in vigoare peste trei saptamani, incepand cu 1 iunie.

radio galaxia

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu