- Publicitate -
Ad imageAd image

Sotia fostului procuror general al Romaniei a castigat 40 miliarde lei in doi ani, ca si notar public – Aceasta lucra mana in mana cu mafia imobiliara

Ad imageAd image

Safta Criste, sotia fostului procuror general al Romaniei Mircea Criste, a castigat 4 milioane lei (40 miliarde lei vechi) in doi ani din activitatea prestata ca notar public. In present, aceasta a intrat in atentia procurorilor.

Criste este pusa sa dea declaratii in dosarul in care a fost arestat preventiv Ionelas Carpaci, nasul mafiei imobiliare tiganesti din Timisoara, scrie Adevarul.

Procurorii o cerceteaza pe Safta Criste dupa ce aceasta a autentificat doua procuri folosite ulterior de mafia imobiliara pentru vinderea unor terenuri obtinute cu acte false.

Unul dintre documentele autentificate de Safta Criste este o procura din august 2006, prin care Craciun Carpaci l-a imputernicit pe afaceristul Ionelas Carpaci sa vanda un teren pentru a carui proprietate au fost falsificate actele. Cu ajutorul acelei procuri, Ionelas a vandut firmei Ital – Rom, cu peste 200.000 de euro, un teren al Primariei Timisoara.

O alta procura a fost autentificata in luna februarie 2008 pe numele lui Sorin Johann Todor, asociat al lui Carpaci, si Robert Berger, personaj care ulterior s-a dovedit ca nu exista.

ZiarMaramures.ro

Foto: adevarul

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu