- Publicitate -
Ad imageAd image

Cristian Anghel, Istvan Ludescher, Rodica Brad si Rodica Pandi, cercetati de Parchetul de pe langa Judecatoria Baia Mare, pentru abuz in serviciu, fals si uz de fals

Ad imageAd image

Fostul primar baimarean Cristian Anghel, viceprimarul Istvan Ludescher, secretarul Rodica Brad si directorul de Urbanism Rodica Pandi sunt cercetati de Parchetul de pe langa Judecatoria Baia Mare.

Acestia s-au ales cu dosar penal in urma unei sesizari pe care consilierul local Gheorghe Gradinaru a inaintat-o presedintelui Traian Basescu legate de dosarul in care alesul a cerut instantei anularea unor autorizatii de construire emise ilegal pentru mai multe constructii situate pe strada Sanatatii din Baia Mare. In urma castigarii procesului, Primaria a inceput sa ii vireze in cont lui Gradinarul peste 3 miliarde lei vechi.

Dincolo de latura civila, Gradinaru l-a sesizat pe presedintele statului cu cateva infractiuni comise de cei patru reprezentanti ai executivului Primariei. Dupa studierea scrisorii lui Gheorghe Gradinaru, Traian Basescu a trimis sesizarea procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar.

Apoi, petitia a fost trimisa catre DNA Cluj. Avand in vedere lipsa de competenta a institutiei pentru aceasta cauza, procurorii anti-coruptie au dispus disjungerea cauzei fata de cei patru si declinarea competentei la Parchetul de pe langa Judecatoria Baia Mare, in vederea cercetarii sub aspectul savarsarii infractiunilor de abuz in serviciu contra persoanei, fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual si uz de fals.

In prezent, fostul primar baimarean, actualul viceprimar, secretarul Municipiului Baia Mare si arhitectul sef al Primariei sunt cercetati de procurorii Parchetului local. De asemenea, un alt dosar referitor la cei patru se afla in lucru la DNA Cluj.

Ciprian DRAGOS

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu