- Publicitate -
Ad imageAd image

Ucraina a incheiat un acord cu Rusia, pentru a plati gaze naturale mai ieftine – In schimb, mentine navele rusesti in Crimeea

Ad imageAd image

Ucraina va plati cu 236 USD/1.000 m.c. gazele naturale pe care le va cumpara din Rusia din trimestrul al doilea ca urmare a importantului rabat consimtit la Kiev in cadrul controversatului acord asupra stationarii Flotei ruse in Marea Neagra, a indicat – miercuri, la Astrahan – Gazprom, potrivit AFP.
„Fara aceasta reducere, pretul gazelor ar fi fost 336 de dolari. Este o reducere importanta”, a declarat vicepresedintele Consiliului de administratie al Gazprom, Valeri Golubev, citat de agentiile rusesti de presa.
Golubev a mai anuntat ca cele doua tari nu intentioneaza sa revina la sistemul de livrare a gazelor printr-un intermediar, asa cum fusese cazul in trecut. Potrivit cotidianului Kommersant aparut miercuri, aceasta posibilitate ar fi totusi luata in calcul de Moscova care ar putea incerca sa o impuna intr-un acord interguvernamental dedicat energiei.
Ucraina si Rusia au anuntat saptamana trecuta incheierea unui acord prevazand mentinerea pana in 2042 a unei baze navale rusesti in Crimeea in schimbul unei reduceri nete a pretului gazelor. Opozitia ucraineana a denuntat vehement acest acord, considerandu-l periculos pentru suveranitatea tarii.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu