- Publicitate -
Ad imageAd image

Incredibil: Un baimarean a stat la inchisoare un an si patru luni, acuzat ca si-a ucis sotia – Azi, magistratii au hotarat ca e nevinovat

Ad imageAd image

In cursul zilei de joi, Tribunalul Maramures l-a achitat pe baimareanul arestat preventiv timp de un an si patru luni pentru ca si-a omorat nevasta. Magistratii maramureseni au hotarat ca Iosif Kleibel, in varsta de 56 de ani, este nevinovat, si a stat gratuit la inchisoare pentru o crima pe care nu a comis-o.

In data de 9 septembrie, 2008, Kleibel si-a gasit sotia cazuta in casa in care locuiau, situata pe strada Carpati, din Baia Mare. In incercarea de a o resuscita, barbatul a lasat mai multe urme la baza gatului femeii si in zona omoplatilor.

In 11 septembrie, Kleibel a fost arestat preventiv, acuzat fiind de uciderea sotiei sale. Desi a sustinut permanent ca este nevinovat, iar vecinii sai au declarat ca barbatul nu este unul agresiv si ca a fost un sot pe care multe femei si l-ar dori, fiind atent cu sotia sa, careia ii cumpara mereu flori si ii gatea, justitia s-a dovedit a comite o greseala de proportii, tinandu-l pe Kleibel dupa gratii.

Hotararea magistratilor s-a bazat pe o expertiza medico-legala intocmita de doctorul Alin Capalnean. Una eronata, dupa cum au stabilit contra-expertizele ulterioare realizate la Institutul de Medicina Legala Cluj si Institutul National de Medicina Legala „Mina Minovici”, din Bucuresti.

Dupa finalizarea contra-expertizelor, Iosif Kleibel a fost eliberat din arest, fiind judecat in stare de libertate. Sentinta de achitare data joi de Tribunalul Maramures nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs in termen de 10 zile.

„In sfarsit, justitia a facut deptate pentru un om nevinovat. Dupa ramanerea definitiva a sentintei, vom solicita si daune morale”, a declarat Cristina Amzarescu-Nita, avocatul lui Kleibel.

Ciprian DRAGOS

foto: adevarul

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu