- Publicitate -
Ad imageAd image

Ziua Z pentru Cristian Anghel – Dosarul fostului edil baimarean se judeca azi la Cluj – Specialistii se feresc de pronosticuri, afirmand ca orice solutie e posibila

Ad imageAd image

Zi decisiva pentru fostul primar baimarean Cristian Anghel. Acesta se afla la Cluj, inca din seara precedenta (cu o derogare primita de la instanta), pentru procesul de care atarna eliberarea sa ori trimiterea, din nou, dupa gratii. Joi, Curtea de Apel Cluj solutioneaza contestatia in anulare depusa impotriva sentintei date de aceeasi instanta, prin care Anghel a fost condamnat la 2 ani si 6 luni inchisoare pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu in forma calificata.

Edilul baimarean este optimist in ceea ce priveste solutia instantei si crede in admiterea caii extraordinare de atac. Acesta se bazeaza pe faptul ca la termenul anterior magistratii au dispus amanarea dosarului din cauza unei lipse de procedura cu citarea partilor.

Mai precis, Municipiul Baia Mare a fost gresit citat. Avocatii lui Anghel sustin ca o lipsa de procedura a existat si la termenul la care instanta a dispus condamnarea fostului primar. Astfel ca judecatorii clujeni nu au altceva de facut decat sa ia act de propriile argumente si sa admita contestatia in anulare.

Surse judiciare si extrajudiciare au declarat pentru ZiarMaramures.ro ca solutia este una extrem de greu de anticipat. Practic, orice este posibil. Chiar si avocatul Ioan Blajan, unul dintre aparatorii lui Cristian Anghel, afirma ca nu stie la ce sa se astepte. „Ultima data cand am fost la Cluj, ne-am asteptat la o achitare si a fost exact pe dos. Si de data aceasta s-ar putea sa fie invers decat ne asteptam. Nu putem sti”, a spus Blajan.

ZiarMaramures.ro va publica solutia instantei, imediat dupa pronuntarea acesteia.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu