- Publicitate -
Ad imageAd image

UPDATE: Ultima ora: Dosarul traficului de influenta al lui Mircea Dolha s-a amanat – Avocatul nu cunoaste dosarul, fiind angajat doar… ieri

Ad imageAd image

Dosarul lui Mircea Dolha, in care actualul primar interimar baimarean a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta a avut azi un nou termen de judecata la Curtea de Apel Cluj. De data aceasta, a fost vorba de o noua amanare.  Ca atatea altele in dosarul Dolha. Urmatorul termen s-a stabilit pentru data de 5 mai. Judecatorii au avut in vedere cererea adresata de Dolha in vederea pregatirii apararii, angajatul sau fiind angajat doar ieri.

DNA l-a trimis in judecata pe Dolha in anul 2006. Din probele administrate de procurori a rezultat ca, „in cursul lunii iunie 2006, inculpatul Mircea Dolha a pretins de la o persoana denuntatoare suma de 15.000 euro, afirmand ca, prin influenta pe care o are asupra colegilor sai din cadrul Consiliului Local Baia Mare, ii va determina sa voteze un proiect privind vanzarea, catre persoana denuntatoare, a unei suprafete de teren aflat in proprietatea Consiliului Local Baia Mare”.

In prima instanta, magistratii Tribunalului Maramures l-au achitat pe Mircea Dolha. La sfarsitul anului trecut, acesta a fost gasit nevinovat. Ulterior, procurorii anticoruptie au atacat sentinta, dosarul aflandu-se in prezent pe rolul Curtii de Apel Cluj.

Mircea Dolha nu a putut fi contactat pentru a comenta motivul pentru care timp de o luna, de la termenul anterior, nu si-a angajat avocat pana ieri. Interesant este faptul ca avocatul lui Dolha, Vasile Jurj, l-a mai reprezentat pe primarul interimar in acest dosar. In urma cu aproape trei ani, in 24 aprilie 2007, in dosarul lui Dolha, Vasile Jurj a solicitat un nou termen de judecata, din cauza faptului ca avocatul baimarean avea un termen intr-un alt dosar, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

UPDATE: Ulterior infatisarii, Mircea Dolha ne-a contactat, aratandu-se deranjat de faptul ca l-am sunat de mai multe ori, in timp ce se afla in sala de judecata. Acesta nu a dorit sa comenteze motivele amanarii.  „Ce e cu insistentele astea la telefon? Ma suna acuma multi. Nu am raspuns pentru ca eram in sala de judecata. M-am prezentat cu avocat, nu asa cum au spus unii sau altii. Dar finalul meu nu e aici, ci la Curtea Suprema”, a spus Mircea Dolha.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu