- Publicitate -
Ad imageAd image

Pana miercuri, la ora 12, traficul aerian al Romaniei va ramane deschis

Ad imageAd image

Traficul aerian va ramane deschis pana miercuri, ora 12,00, iar o decizie cu privire la zborurile aeriene dupa aceasta ora va fi luata in jurul orei 10,00, declarat Marin Anton, secretar de stat in Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI).

‘Traficul aerian este deschis pana miercuri la ora 12,00, iar o decizie cu privire la traficul aerian dupa aceasta ora va fi luata in jurul diminetii’, a spus Anton.

Romania poate intra din nou sub incidenta Codului rosu pentru aviatie incepand de miercuri, ora 9.00, potrivit datelor de ultima ora primite de Ministerul Mediului si Padurilor cu privire la evolutia norului de cenusa produs de eruptia vulcanului activ de sub ghetarul Eyjafjallajokull din sudul Islandei.

Potrivit unui comunicat al MMP, MET Office a actualizat hartile privind evolutia norului de cenusa vulcanica din care rezulta ca, incepand cu dimineata de 21 aprilie, Romania poate intra din nou sub incidenta Codului rosu pentru aviatie.

Ca urmare a circulatiei aerului la sol ( intre 0 – 2.000 de metri), in urmatoarele 24 de ore, este exclusa posibilitatea depasirii concentratiilor maxim admise de substante poluante, pe teritoriul Romaniei.

In ceea ce priveste calitatea aerului in Romania, din analizele efectuate in cadrul Retelei Nationale de Monitorizare se constata ca s-a pastrat aceeasi tendinta, fara a exista depasiri ale valorilor limita pentru indicatorul PM10 (pulberi in suspensie cu un diametru mai mic de 10 microni) si pentru indicatorul dioxid de sulf.

Din rezultatele preliminare ale precipitatiilor cazute pe teritoriul tarii noastre rezulta ca nu s-au inregistrat ploi acide, se precizeaza in comunicat.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu