- Publicitate -
Ad imageAd image

Elevii maramureseni nu s-au putut prezenta pentru proba de utilizare a calculatorului, din cauza lipsei calculatoarelor in scoli

Ad imageAd image

Prezenta redusa a liceenilor maramureseni in prima zi de examen la proba practica de indemanare intr-ale calculatorului. Din cei aproximativ 6.000 de elevi de clasa a XII-a, doar circa 1.000 au sustinut proba de competente digitale. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, inspector Pavel Filip, numarul redus este dat de faptul ca in unitatile scolare din judet laboratoarele de informatica nu dispun de suficiente calculatorare. Totusi, elevii mai au la dispozitie 8 zile pentru sustinerea acestui examen. Ultima zi este 29 aprilie.

Proba de calculator, ca si celelalte probe orale sau practice ale bacalaureatului din acest an, nu se noteaza, elevii obtinand calificative si certificate de competenta care se ataseaza notei finale de bacalaureat. Sustinerea probei practice de calculator este obligatorie, insa elevul promoveaza indiferent de calificativul primit.

radiogalaxia

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu