- Publicitate -
Ad imageAd image

Primaria Baia Mare ar putea acorda diferentiat drepturile speciale ale angajatilor proprii – Afectati vor fi doar cei cu un salariu brut de peste 1.500 lei

Ad imageAd image

Primaria Baia Mare nu a semnat acordul colectiv de munca aferent anului 2010, desi cel vechi a expirat joia trecuta. Principalul motiv a fost acela ca executivul nu a dorit includerea in acest act a sumelor provenite din drepturile speciale castigate de angajatii unitatii in instanta.

Persoana care s-a opus cu vehementa pana acum a fost secretarul Rodica Brad. In cadrul ultimei sedinte de Consiliu Local, aceasta a afirmat ca sumele respective nu pot fi cuprinse in bugetul pe acest an. Liviu Pop, liderul de sindicat din administratie, a precizat ca este vorba de respectarea unor hotarari judecatoresti definitive si irevocabile.

In cursul zilei de luni, au avut loc noi negocieri intre sindicalisti si executivul Primariei. Chiar daca Mircea Dolha, nu a semnat inca respectivul act, Liviu Pop afirma ca, foarte probabil, primarul interimar isi va insusi acordul intr-o formula in care sa fie impacate ambele parti.

„Cred ca Mircea Dolha va semna actul, in forma in care am convenit, si anume in sensul echilibrarii sumelor respective. Mai precis, drepturile salariale pentru cei cu salarii care nu depasesc 15 milioane lei brut sa nu fie afectate. De la aceasta valoare in sus, sumele se vor acorda diferentiat. Cei cu salarii foarte mari nu vor primi aproape nimic din aceste drepturi speciale”, a declarat Liviu Pop.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu