- Publicitate -
Ad imageAd image

Juniorii de la Xela, premiati la turneul din Franta

Ad imageAd image

De ce ne-a fost frica nu am scapat. Stiam de anul trecut ca in Pirinei francezi vremea e schimbatoare. In 2010, am ajuns la St. Girons mai repede cu o saptamana fata de anul trecut. Orasul l-am gasit asa cum l-am lasat. Gazdele noastre primitoare ca si in 2009.

Pe drum, vreme buna. Nu am apucat sa ne cazam, ca ploaia si-a inceput recitalul. Si l-a continuat toata noaptea si prima zi de turneu. Adica toata ziua de duminica.

Junii Xelei insa nu au bagat in seama ploaia. Ei si-au vazut de treaba. Si au facut-o bine. La cele trei categorii la care au participat: cu doua echipe la U 13 si cu una la U15. Piticii nostri, neavind categorie pentru ei, au jucat cu juniori mai mari cu 3 ani decit ei.

Ziua de duminica, prima de turneu a trecut cu bine. Cu sanse pentru cele doua echipe de a prinde semifinale. A doua zi, ambele echipe ale Xelei au castigat meciul de dimineata si joaca doua semifinale. Dar iata rezultatele inregistrate: U 13. Xela a avut doua echipe. Xela I a jucat in Grupa a II-a. Xela I – St. Girons II 4-0. Au marcat Onea (2), Vele si Revesz. Xela I – St. Girons III 3-0. Au marcat Costenar, Mihali si Vele. Xela I – Gents Anglet 0-0. Xela I – Ceske Budejovice (Cehia) 1-0 (Revesz). Xela I – FC Pamiers 1-1 (Revesz).

In semifinala, Xela I s-a calificat de pe locul I. Xela I – Castelnaudary 1-0. A marcat Vele. Astfel, Xela I a ajuns in finala unde a intalnit prima echipa a gazdelor de la Girons. Se reedita finala de anul trecut, cand baimarenii au pierdut dupa penaltyuri. Si de data aceasta am jucat in fata unei tribune pline. Cu parinti, frati, bunici si catei si pisici. Si tot ca anul trecut, dupa cele doua reprize de 15 minute, scorul a ramas allb: 0-0.

Deja eram speriati ca vom pati ca in 2009. Dar de data aceasta noi ne-am bucurat la final. Un 3-2 sec dupa executarea loviturilor de departajare si suntem campioni la St. Girons. Bucurie mare pentru copii. Plonjoane in noroiul din teren. Suntem bucurosi. Cei mai mici au prins Grupa I. Au jucat cu St Girons I. Scor 5-0 pentru gazde. In al doilea meci cu cehii de la Olympia Bruntal scorul a fost 0-0, iar cu Tarbes Pyrenees Footbal am pierdut cu 3-1 (a marcat Cristian Szabo ).

In ultimul meci, Xela I a pierdut in fata francezilor de la Juillan cu 2-0. Scoruri bune pentru varsta lor (mai mici cu 3 ani decit adversarii). La final, s-au clasat pe locul 10.

La cei mari, U 13, jocurile au fost tari. Cu multe suisuri si coborisuri. CS Xela – FC St. Girons II 3-1 (Roberto Farcas, adrian Bolos si capitanul Bogdan Pomean). CS Xela – USPF Sud SCA 0-0. CS Xela – FC Pamiers 0-1. Croises Bayonne – Xela 1-0 (Pomean). La final au ocupat locul II in grupa. In semifinala CS Xela – Fc Bourges 18 0-1.

Astfel, baimarenii au jucat in finala mica. Pe care au cistigat-o dupa pealtyuri. In timpul de joc a fost 1-1. Gol marcat de Sorin Lacatus. La loviturile de departajare a fost 3-2 pentru Xela. Asadar, locul III din 12 echipe. Festivitate de premiere cu Xela in prim plan. Un loc I, un loc III si un loc X. Cea mai premiata echipa din turneul de la St. Girons.

Nu ne-am bucurat prea mult de cele trei cupe castigate in Franta. Ne-am urcat in autocarul de la Trans IURA si ne-am indreptat spre Barcelona. Mai precis Pineda del Mar si Callela (Costa Brava). Aici, cel de-al doilea turneu. Cu 116 echipe din 11 tari. Multe echipe din Romania in acest an. Si doua din Baia Mare: CS Xela (a fost si anul trecut) si FC Atletico.

Aici vremea este ceva mai calda si prietenoasa. Loturi deplasate: Grupa 1996. Bogdan Mateias, Andrei Iura, Dan Coste, Raul Muresan, Marcel Rogojan, Roberto Farcas, Sorin Lacatus, Paul Vancea, Norbert Kemenes, Bogdan Pomean, Adrian Bolos, Calin Roatis, Alex Sasaran, Norbert Nagy, Alin Pal, Cristian Mihali. Grupa 1998. Razvan Revesz. Ucu Bujor, Iuliu Rosiianu , Alex Barbu, Razvan Onea, Alex Fodor, Ioan Vele, Cristian Dobai, Romeo Pal, Lorand Costenar. Grupa 1999. Vasile Sasaran, Cosmin Muresan, Emil Grigore, Raul Pop, Robert Variu, Calin Pop, Rares Rus, Cristian Szabo.

Radu TOLAS, director sportiv CS Xela Baia Mare

foto: ne-cenzurat.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu