- Publicitate -
Ad imageAd image

Piata Salajanca ar putea intra in legalitate, dupa ocuparea fara acte a unui teren de 450 mp, proprietatea Primariei – Pretul „impacarii”: 45 mii euro plus TVA

Ad imageAd image

Miercuri, cazul Pietei Salajanca s-ar putea solutiona, in sfarsit, dupa ce timp de sase ani, o parte din constructia imobilului s-a aflat in ilegalitate, pe terenul Primariei Baia Mare. In 2004, cand a fost inaugurata Piata, constructorii au iesit din perimetrul alocat de 9.000 mp. Astfel, o suprafata de 451 mp din terenul municipalitatii a fost ocupata de noua piata.

Timp de sase ani, situatia nu a fost reglementata, cele doua parti neajungand la o intelegere in ceea ce priveste punerea in legalitate. Principalele variante avute in vedere au fost inchirierea, concesiunea sau cumpararea terenului ocupat de constructie de catre proprietara Dinuca Selejan.

Ultima sedinta de Consiliu Local a starnit dispute aprinse, primarul Cristian Anghel intervenind pentru retragerea proiectului de hotarare, pana la reglementarea situatiei. Acum, un nou proiect legat de terenul respectiv a fost introdus pe ordinea de zi.

Primaria a propus initial un pret de vanzare de 40 euro/mp, ceea ce ar fi insemnat 18 mii euro plus TVA, pentru intreaga suprafata. In cadrul comisiilor de specialitate, insa, proiectul nu a fost votat favorabil in forma initiala si consilierii au modificat pretul, ridicandu-l la 100 euro plus TVA. Adica aproximativ 45 mii euro, plus TVA, pentru toata suprafata.

Contactata telefonic, Dinuca Selejan, proprietara pietei agroalimentare, a precizat ca nu a stiut ca azi se va vota acest proiect, insa considera ca pretul initial, de 40 euro/mp este unul corect, practicat pe piata.

„Este un pret la care s-a mai vandut. De la 40 euro/mp s-au pornit si inainte discutiile in cadrul comisiilor. Este un pret acceptabil. Dar vad ca le-a convenit asa si au ridicat la 100 euro/mp. Vor fi discutii in plen”, a declarat fostul consilier local PDL.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu