- Publicitate -
Ad imageAd image

Rio de Janeiro, sub asediul ploilor torentiale – Aproape 80 de persoane si-au pierdut viata, in urma alunecarilor de teren

Ad imageAd image

Ploile torentiale care continua fara incetare de luni seara au provocat moartea a cel putin 77 de oameni in statul brazilian Rio, majoritatea in urma unor alunecari de teren, conform unui nou bilant provizoriu al Protectiei civile, citate de AFP.

De asemenea, numeroase persoane sunt inca date disparute in capitala Rio de Janeiro si in regiunea sa metropolitana, in special in favelele raspandite pe coline, unde au avut loc mai multe alunecari de teren. Mai multe cartiere din Rio de Janeiro sunt in prezent fara electricitate.

Ploile au inceput luni seara in jurul orei 17.00, in plina ora de varf, punandu-le mari probleme locuitorilor care incercau sa se intoarca acasa de la locurile lor de munca.

Primarul orasului Rio de Janeiro, Eduardo Paes, a lansat un apel la populatie ca oamenii sa ramana in casele lor, intrucat principalele cai de acces spre centrul metropolei si numeroase tunele sunt blocate din cauza inundatiilor sau a alunecarilor de teren. Cele mai multe scoli sunt inchise.

Centrul orasului Rio de Janeiro era parasit inca de dupa-amiaza, aproape toate magazinele, bancile si birourile fiind inchise.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu