- Publicitate -
Ad imageAd image

Perchezitie internationala pentru fraude pe internet – Gruparea infractionala a actionat pe mai multe continente si a facut 800 de victime

Ad imageAd image

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si ofiteri de la crima organizata au efectuat, luni, 101 perchezitii domiciliare in Bucuresti, Valcea, Teleorman, Timis, Arges, Prahova, Brasov, Constanta, Dolj, Giurgiu, Suceava, Botosani, Bacau, la locuintele unor suspecti de comiterea de infractiuni informatice.

Potrivit DIICOT, actiunea vizeaza destructurarea a trei grupuri infractionale organizate, specializate in savarsirea de fraude informatice si inselaciuni pe site-urile de comert electronic. Simultan cu actiunea procurorilor DIICOT au fost efectuate zece perchezitii domiciliare in Praga (Cehia), fiind vizati alti membri ai gruparilor infractionale organizate.

DIICOT sustine ca, incepand cu anul 2006, cele trei grupari infractionale organizate au actionat pe teritoriul mai multor state – Spania, Italia, Franta, Noua Zeelanda, Danemarca, Suedia, Germania, Austria, Statele Unite ale Americii, Canada, Elvetia, organizand licitatii frauduloase prin intermediul internetului. Membrii gruparii sunt suspectati de crearea de site-uri cu aparenta de originalitate din SUA, oferind spre vanzare diverse bunuri. Pana in prezent au fost identificate peste 800 de victime, prejudiciul produs fiind de aproximativ 800.000 euro.

Actiunea de luni este cea mai importanta operatiune realizata de procurorii DIICOT si ofiterii de crima organizata in cursul anului 2010, aceasta vizand in principal documentarea probatorie a activitatii celor mai importante grupari infractionale organizate, care actionau in municipiul Bucuresti, in Valcea – Dragasani si Teleorman – Alexandria, zone cunoscute cu potential criminogen deosebit in materia cyber-criminalitatii.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu