- Publicitate -
Ad imageAd image

Directorul Penitenciarului Baia Mare declara ca educatorul Ligia Petrut va fi cercetat de comisia interna a puscariei – 22 de detinuti au cerut schimbarea sa

Ad imageAd image

Memoriul semnat de cei 22 de detinuti ai regimului deschis din Penitenciarul Baia Mare, prin care solicita schimbarea educatorului Ligia Petrut, a fost inaintat conducerii institutiei. Directorul inchisorii, Ioan Chindris, afirma ca a luat act de sesizarile celor in cauza si a dispus verificari in acest sens.

„Comisia interna formata din personal al unitatii va verifica autenticitatea celor reclamate, in sensul existentei sau nu a unei vinovatii, si va dispune masuri in functie de cele constatate”, a declarat subcomisarul Chindris.

Acesta spune ca de cand este director al Penitenciarului nu a mai avut sesizari legate de activitatea educatorului Ligia Petrut. De numele acesteia, insa, se leaga numeroase alte reclamatii, venite din partea detinutilor, in ultimii ani, inainte ca Ioan Chindris sa preia conducerea inchisorii.

Mai multi detinuti o acuza pe Petrut ca nu isi indeplineste atributiile de serviciu si ii trateaza pe cei aflat in penitenta cu dispret, fara a le o feri sansa unei educari corespunzatoare, asa cum cere legea.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu