- Publicitate -
Ad imageAd image

Peste 240 de case pentru tinerii specialisti din mediul rural, construite de Guvern in Maramures

Ad imageAd image

Printr-un program implementat la nivel national, Guvernul Romaniei intentioneaza construirea de case in mediul rural. Acestea sunt destinate specialistilor tineri angajati in serviciile publice. Prefectul Sandu Bombonel Pocol a pecizat ca in Maramures vor fi construite, intr-o prima etapa, peste 240 de locuinte.

„30 de consilii locale au adoptat prin hotarari suprafata totala a loturilor de teren identificate, cu destinatia constructiei de case pentru specialistii din mediu rural. Sunt propuse 241 de case pentru a fi construite in Maramures, in cadrul acestui program destinat tinerilor din serviciile publice din mediul rural. Au fost identificate 370 de persoane care indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru constructia caselor. Dintre acestea 235 sunt cadre didactice, 59 sunt medici si asistenti medicali si 76 sunt politisti”.

Cele mai mari suprafete de teren au fost identificate in localitatile Petrova, Farcasa, Coroieni, Copalnic Manastur,  Rona de Sus, Sapanta, Botiza, Campulung la Tisa, Cernesti, Leordina, Ocna Sugatag, Remetea Chioarului, Remeti, Rozavlea, Sarasau, Suciu de Sus si Viseu de Jos.

O mare parte dintre terenurile identificate pentru a fi puse la dispozitie au utilitatile asigurate (alimentare cu energie electrica, gaz metan, apa si canalizare). Din totalul celor 241 de case propuse pentru a fi construite, 79 sunt cu doua camere, iar 162 cu trei camere.

„Maramuresul are din punct de vedere administrativ 63 de comune. Chiar daca doar 30 de unitati administrativ-teritoriale au aprobat, prin hotarare de consiliul local suprafete de teren, este de mentionat faptul ca si celelalte comune au dorit sa implementeze acest program, insa nu detin loturile de teren care trebuie puse la dispozitie si nu au nici resursele financiare necesare pentru achizitionarea suprafetelor de teren, prevazute de lege, care sa fie destinate constructiei de case pentru specialisti”, a precizat Dan Buca, purtatorul de cuvant al Institutiei Prefectului Maramures.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu