- Publicitate -
Ad imageAd image

UPDATE: Mircea Dolha este noul primar al Municipiului Baia Mare – Singurii care nu l-au votat au fost consilierii PDL

Ad imageAd image

Noul primar al Municipiului Baia Mare este Mircea Dolha. Acesta a fost desemnat in functie de consilierii locali, in urma unei sedinte extraordinare. Asa cum ZiarMaramures.ro preciza inca inainte de sedinta respectiva, Istvan Ludescher s-a retras din cursa, lasand locul lui Mirca Dolha. Actualul viceprimar a obtinut 17 voturi pentru si 6 impotriva.

UPDATE:

Inainte de a se trece la numaratoarea voturilor, alesii locali nu au scapat ocazia de a se ataca reciproc. Mingea a fost aruncata de liberalul Cristian Niculescu – Tagarlas. Acesta a precizat ca, daca s-ar fi avut in vedere un vot moral, atunci primarul interimar ar fi trebuit ales din randul liberalilor.

In replica, democrat liberalul Vasile Vlasin a spus ca liberalii nu pot vehicula ideea moralitatii atata vreme cat Mircea Dolha a fost ales viceprimar in urma cu doi ani cu majoritate de voturi, adica si cu voturile liberalilor. De asemenea, Vlasin a precizat ca PDL va sustine pentru functia de primar interimar cel mai longeviv viceprimar in functie si cel care are delegate atributii in acest sens tocmai din partea fostului edil, Cristian Anghel.

Evident, cuvantul longeviv nu avea decat o singura trimitere. Catre Istvan Ludescher. Viceprimarul UDMR, insa, a refuzat propunerea, precizand ca se retrage din cursa, preferand sa il lase pe Mircea Dolha sa candideze.

Astfel, dupa o pauza de tigara, timp in care s-au mai purtat cateva discutii, ca nu cumva cineva sa voteze aiurea, s-au impartit buletinele de vot cu numele singurului candidat. A iesit exact cum fusese programat. Consilierii PDL au votat impotriva numirii lui Dolha, iar ceilalti, pentru.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu