- Publicitate -
Ad imageAd image

Contrabandisti cu tigari, cercetati de DIICOT, prinsi in flagrant de politistii de frontiera maramureseni

Ad imageAd image

Politistii de frontiera maramureseni au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, in cadrul unei actiuni de prindere in flagrant a unei grupari infractionale ce desfasura activitati de contrabanda cu tigari.

Contrabandistii intentionau sa introduca ilegal in Romania 10.000 pachete de tigari, acestea fiind transportate in zona malul raului Tisa, in timpul noptii, pe conditii de ceata si ninsoare, cu ajutorul  unei scari atasate de un cal.

In baza unor date si informatii detinute la nivelul Inspectoratului Politiei de Frontiera Maramures cu privire la desfasurarea unor activitati de contrabanda pe directia localitatii Valea Viseului, politistii de frontiera au luat masuri specifice de supraveghere si control a zonei de competenta, in vederea depistarii si retinerii contrabandistilor.

Astfel, in data de 12 martie, in jurul orei 23.00, politistii de frontiera au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, o persoana cu un cal, indreptandu-se spre malul raului Tisa.

„Persoana a fost monitorizata in timp ce a incarcat mai multe colete voluminoase pe o scara ce era atasata de cal si le-a transportat, ulterior depozitat, intr-un grajd din apropiere. La scurt timp, la fata locului si-au facut aparitia alte doua persoane cu intentia de a prelua marfa de contrabanda si a o transporta, in acelasi mod, peste munte, pana la DN 18, ce leaga Sighetu Marmatiei de Viseu de Sus”, a precizat Iulia Stan, purtator de cuvant la institutiei.

Politistii de frontiera au procedat la somarea prin voce a celor in cauza si deoarece acestia nu s-au supus, incercand sa se disperseze pe mai multe directii, a fost necesara folosirea armamentului din dotare. In cele din urma barbatii au fost retinuti.

„Cei trei membrii ai gruparii retinuti de catre politistii de frontiera sunt P. V., in varsta de 37 de ani, V. P., in varsta de 63 de ani, si P. M., in varsta de 25 de ani, toti  domiciliati pe raza comunei Bistra. In urma inventarierii coletelor, s-a stabilit ca este vorba de 10.000 pachete tigari, marca Viceroy, de provenienta ucraineana, in valoare de peste 10.000 de euro”, a completat Iulia Stan.

In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la contrabanda, iar cercetarile sunt continuate de catre procurorul DIICOT- Biroul Teritorial Maramures si politisti de frontiera maramureseni delegati de catre acesta, in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu