- Publicitate -
Ad imageAd image

Profesorii ameninta cu suspendarea cursurilor, timp de doua ore, daca nu isi primesc toti banii pentru luna februarie

Ad imageAd image

Salariile profesorilor sunt in pericol de a nu fi achitate. Sindicalistii din invatamant spun ca pentru luna februarie, la nivelul Municipiului Baia Mare, fondul de salarii este insuficient, el acoperind abia 45% din necesar. In aceste conditii, profesorii pregatesc forme de protest.

„La nivelul Judetului Maramures avem o problema foarte mare legata de salariile aferente lunii februarie. Pe Municipiul Baia Mare avem doar 45% din fonduri asigurate. Lucru anormal. Am avut o intalnire cu liderii de sindicat la nivel de Baia Mare si am decis ca in cazul in care pana marti dupa masa – miercuri dimineata, nu se vor gasi solutii pentru acoperirea salariilor, vom suspenda cursurile timp de doua ore, intre orele 8 si 10, pentru zilele de miercuri, joi si vineri”, a declarat Liviu Marian Pop, presedinele Sindicatului Liber in Invatamant Maramures.

Liderul sindicalistilor din educatie a mai spus ca in cazul in care nici in cursul acestei saptamani situatia nu se va reglementa, incepand de saptamana viitore, profesorii vor recurge la o masura si mai drastica. Nu se vor prezenta decat la jumatate din cursuri.

„Iar daca situatia va persista, incepand cu 15 martie, vom face doar jumatate din cursuri, pentru ca si noi suntem platiti doar cu jumatate din salariu”, a adaugat Pop.

Liderul de sindicat al profesorilor maramureseni a mai spus ca probleme de acest gen s-au semnalat si in judetele Timisoara, Bihor, Buzau si Mehedinti. Unele dintre ele s-au rezolvat, altele isi asteapta solutionarea. In cazul in care profesorii nu isi vor primi banii, acestia ameninta cu greve masive si mitinguri de protest in judetele mentionate.

Ciprian DRAGOS

Sursa foto: liviumarianpop.blogspot.com

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu