- Publicitate -
Ad imageAd image

Saracie crunta in Politia Maramures – Masinile de interventie ale comisarului sef Ioan Isac nu au asigurare de tip CASCO

Ad imageAd image

Criza fara precedent loveste si Politia Maramures. Institutia condusa exemplar de comisarul sef Ioan Isac nu are bani nici macar pentru asigurarile auto impuse pentru masinile din dotare. Indiferent ca sunt simple autoturisme ale politiei rurale sau de interventie, cele mai multe dinte autovehiculele Politiei Maramures nu au asigurare CASCO. Singura asigurare fiind cea obligatorie, impusa de lege.

Din totalul autovehiculelor Politiei 183 au asigurari auto obligatorii, iar 3 autospeciale au asigurari de tip CASCO. Situatia este, dincolo de ridicol, si periculoasa. Masinile Politiei fiind supuse unui risc mult mai mare de accident decat altele aflate in trafic, din cauza numeroaselor interventii la care iau parte.

Ne intrebam atunci care este eficienta politistilor in cazurile in care sunt nevoiti a ajunge in timp record intr-un anume loc sau se afla in urmarirea unor infractori. Chiar daca acestia sunt amatori si sparg banci, deghizati in spatele unei perechi de ocelari.

Intr-un raspuns oficial trimis pe adresa redactiei ZiarMaramures.ro, formulat de comisarul Ioan Isac, comandantul Inspectoratului Judetean de Politie Maramures, acesta spune ca „in cazul in care autovehiculele politiei sunt implicate in evenimente rutiere, se analizeaza cauzele si conditiile producerii acestora, iar conducatorul auto vinovat raspunde contraventional, penal, material sau disciplinar, potrivit vinovatiei si calitatii sale”.

Cu alte cuvinte, politistul aflat la volanul masinii, in cazul in care are un accident rutier, va plati daunele, pentru ca institutia nu are bani suficienti sa incheie o asigurare de tip CASCO. Sau va raspunde si penal, chiar daca era in misiune.

Vorbim de eficienta oamenilor legii, de prinderea cu celeritate a infractorilor, de masini foarte dotate si cu motoare puternice, de echipamente radar de ultima generatie, in timp ce Politia lui Isac nu are bani nici macar de asigurari CASCO.

Dar ce sa ne mai miram de lipsa banilor pentru asigurari, atata vreme cat nici macar pentru plata femeilor de serviciu nu se mai gasesc fonduri. Mai nou, politistii sunt cei care fac curat prin birouri, dupa orele de program. Hartie si tus de imprimanta aduc de acasa sau imprumuta de la prieteni.

Cu hartia folosita la luarea declaratiilor e mai simplu. Cei citati vin cu colile in mapa, sa nu fie probleme. Bine ca se gasesc resurse pentru tot felul de cupe, concursuri si intreceri sportive la care politistii iau parte, in timp ce institutia zace intr-o saracie crunta.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu