- Publicitate -
Ad imageAd image

Culmea ridicolului: Ocolul Silvic Baia Mare are un stoc de 15 mii mc de lemne, dar incalzirea sediului se face pe baza de gaz

Ad imageAd image

Guvernul se da de ceasul mortii sa treaca de criza fara a mai trimite bugetarii acasa, multe dintre institutiile statului nu mai au bani nici pentru a-si plati utilitatile la sedii, iar altii se lafaesc in lux. Ocolul Silvic Baia Mare frizeaza culmea ridicolului in aste vremuri de criza. Are curtea plina de lemne, de nu mai stie Maftei Lesan cui sa le mai vanda, dar sediul este incalzit cu… gaz.

Tot mai multe persoane fizice si chiar societati comerciale trec de la consumul de gaz la cel de lemn, pentru incalzire sau productie, dar Ocolul Silvic peste care cad lemnele prefera varianta mai comoda. Un simplu foc si gazul arde.

Daca nu ar fi lemne de foc, am intelege. Dar tocmai ca sunt si stau degeaba. „Am avut doboraturi de vant circa 15 mii mc, din cauza zapezii, in luna octombrie. Acum marcam, sa punem in valoare aceste doboraturi si sa le vindem. Evident, pretul este mult mai mic decat la lemn pe picior”, spune Maftei Lesan, seful Ocolului Silvic Baia Mare.

Cum s-a ajuns la gaz in loc de lemn, e simplu Asa a fost proiectul. Dar, de la vara… „Am pus gaz ca asa era proiectul. Acum un an si jumatate. Dar ne usca. Platim vreo 10 – 12 milioane lei pe luna. Si o sa trecem pe lemn. O sa punem un cazan. Cam din vara”, este convins Lesan.

O noua investitie, o alta distractie. Pe banii nostri. Ramane de vazut cum vor vota consilierii locali aceasta investitie, avand in vedere faptul ca abia in urma cu un an si jumatate Municipalitatea a platit 2 miliarde lei vechi pentru achizitionarea sediului Ocolului Silvic. Cu incalzire pe gaz.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu