1818: Un învățător austriac Franz Gruber, din satul Arnsdorf, a compus muzica celebrului cântec de Crăciun „Stille Nacht”. Este cea mai vestită colindă – cum i-am spune noi – din lume. Textul fusese scris cu doi ani înainte de un preot, Joseph Mohr. Un cântec care stârnește vibrații și acum, la mai bine de un secol de când a fost zămislit. A fost tradus în 130 de limbi. Ceea ce e de prețuit. Semn că acei ce l-au creat au simțit ceea ce se cheamă ”magia Crăciunului”. Și a ieșit un cântec pe care chiar îți vine să-l pui sub brad, drept cadou pentru toți cei dragi. Firește, la pachet cu colindele noastre moroșenești, inegalabile și ele. Crăciun fericit să aveți!
1897: Octavian Goga a debutat cu versuri în revista „Tribuna”, din Sibiu. Păi trebuia să debuteze și el, la urma urmei, cândva, nu?
1893: Industriașul american Henry Ford a testat primul său motor de automobil. Și l-a testat bine, altminteri nu mai aveam acum mașini care-i poartă numele pe șosele.
1949: Venea pe lume în Vlădești, județul Argeș, Mircea Diaconu, cel care avea să ajungă un actor remarcabil în lumea cinematografiei noastre. S-a stins în această lună, în 14, dar ne-a lăsat moștenire roluri speciale în filmele în care a jucat. Să-l prețuim cum se cuvine pentru ceea ce a făcut ca actor.
Sursa datelor și foto: Wikipedia
Citește și: O invenție de pus în ramă