- Publicitate -
Ad imageAd image

VIDEO: Din ciclul ”Dragoste din tei”, numa’, numa’ ei și nimeni alții. Cu ce a plecat în brațe Ionel Bogdan de la Consiliul Județean

Ad imageAd image

Ultima reunire a Consiliului Județean Maramureș, înainte de a se da ordinul de împrăștiere pentru o trupă galbenă de neputincioși, i-a adus fostului președinte, Ionel Bogdan, o sacoșă de ironii. Că așa e la sfârșit de mandat, să fie pentru sufletul răposatului! Unii te laudă (ce n-ar da să îți mai lustruiască puțin clanța…), alții te critică (așa-i în politică…). Avem și rimă, mergem mai departe.

Dar nu mai departe de ceea ce i-a pus la pachet (de merinde, cum se zice pe la noi, să aibă de drum) unul dintre consilierii județeni lui Ionel Bogdan, portdrapelul PNL-ului Maramureș la alegerile pentru Parlament. În plenul CJ-ului, capu’ de listă (observați, vă rugăm, că am folosit prepoziția ”de”, în loc de ”la”, pentru a evita oareșce supoziții cum că am uzita răutăcisme în exprimare) al liberalilor maramureșeni și-a luat porția de maioneză cu oțet de la Dorin Cozma. Un ales județean pe care Ionel Bogdan a încercat să îl pună la colț, timp de un întreg mandat, de fiecare dată când președintele era chemat cu unghiile la control pentru măgăriile comise.

Iată că a venit vremea să vedem lucrurile și invers (vorba polițistului oltean, uitându-se la un geam spart: ”ciudat, e găurit pe ambele părți”). ”Astăzi este o zi fericită pentru mine. Este ziua în care vă văd că plecați acasă. Înțeleg că de mâine veți fi șomer și veți vedea cum este viața”, i-a transmis Cozma lui Ionel Bogdan.

Mai în glumă, mai în serios, capu’ de la PeNeLe (deși ne puteam lipsi de el, iar l-am folosit pe ”de”, și tot intenționat, să nu avem vorbe de scădință venite din fundul sălii, de la publicul perdant admirativ, cu mandibula căzută) chiar a rămas fără sculă în mână și acum caută un atelier de cârpit sobe de tablă unde s-ar putea aciuia cumva. Și dacă tot vin alegerile, cum ar fi să încerce și el să se suie pă drezină, că poate prinde Gara de Nord (e ca în reclama aia, că sigur o știți, când până și câinele sare pe skateboard, să meargă cu familia în excursie).

Bine, Dorine! Noi avem nădejde că nu vei zice asta și peste patru ani, că ne-am ars la muzicuță.

C. ȘACALUL

Distribuie articolul
1 Comment