- Publicitate -
Ad imageAd image

Notițe de calendar – 20 octombrie: Marele marș chinezesc

Ad imageAd image

1349: Papa Clement al VI-lea interzice flagelarea. Păi nu mai bine te folosești de o vorbă bună decât de bici, totuși?

1935: Armata comuniștilor chinezi, condusă de bădia Mao Zedong, ajunge în nord–vestul țării, la capătul unui marș de aproape 10.000 de kilometri, cunoscut ca ”Marșul cel Lung”. A fost o retragere masivă a armatei comuniste, pentru a evita anihilarea de către forța militară a Kuomintangului, condusă de Chiang Kai-Shek. Retragerea s-a desfășurat prin unele dintre cele mai dificile terenuri ale Chinei. Au cam avut ceva de mers fârtații cu pricina. Dar ce nu făceau unii în numele comunismului…

1944: În timpul unei vizite la Moscova, prim-ministrul britanic Winston Churchill i-a propus lui Stalin, iar acesta din urmă a acceptat, o înțelegere privind împărțirea zonelor de influență în Balcani. S-a-ntâlnit Tanda cu Manda să redeseneze hărți. Dar le dădea mâna, asta e.

1968: Jacqueline Kennedy, văduva lui JFK, se mărită cu bogătașul grec Aristotel Onassis. Timpul a dovedit că n-a fost cea mai fericită alegere, însă nu te iei la trântă cu deciziile oamenilor, fiecare face după cum îi vine la socoteală la urma urmei.

Sursa datelor și foto: Wikipedia

Citește și: Bătălia Națiunilor

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu