- Publicitate -
Ad imageAd image

O performanță care nu-i de ici, de colo: naționala U21 merge la al patrulea turneu final consecutiv

Ad imageAd image

Naționala de fotbal U21 a României a învins-o, marți, acasă pe Elveția U21 în ultimul meci din grupa E de calificare la Campionatul European 2025. A fost 3-1 pentru ”tricolori”, într-o partidă în care, ca să nu mai depindă de rezultatul Finlandei cu Muntenegru, aveau nevoie de victorie spre a câștiga grupa. Și a fost să fie așa cum a trebuit, ni s-au aliniat planetele perfect.

Se cuvine remarcată performanța naționalei U21 de a ajunge la un European pentru a patra oară consecutiv (e drept, o dată am fost acolo ca țară organizatoare). E semn că avem jucători promițători la U21, care să facă pasul în viitorul apropiat la naționala mare. Orice ar spune cârcotașii, nu e puțin lucru să participi de patru ori la rând la un turneu final, fiindcă nu suntem alde Spania, Franța ori Italia.

Selecționerul Daniel Pancu a pregătit foarte bine meciul decisiv cu Elveția. Nu și-a pregătit bine însă reacțiile și a luat cartonaș roșu după ce a fugit ca un apucat pe teren la arbitru după un fault foarte dur al lui Jaquez la Louis Munteanu. A declarat mai apoi că regretă acest gest, însă faptul era consumat, vorba ceea. Să rămânem însă cu bucuria calificării și să nădăjduim că la Europeanul de anul viitor ne vor bucura cu meciuri frumoase și cu rezultate pe potrivă. Hai România!

Horia Iancu

Sursa foto: FRF/ Alex Nicodim

Citește și: Mircea cel deloc bătrân

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu