- Publicitate -
Ad imageAd image

Notițe de calendar – 16 octombrie: Omul care pus umărul la căderea comunismului

Ad imageAd image

E Ziua mondială a alimentației. A fost instituită în urma celei de-a 20-a sesiuni a Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO), în  1979, și a fost marcată pentru prima oară în 1981. O zi în care ar trebui poate să ne gândim măcar peț de o clipă la atâția și atâția oameni din țările sărace care n-au ce mânca, în vreme ce prin alte locuri risipa alimentară a ajuns la cote uriașe.

1919: Este sfințită Bazilica Sacré-Cœur din Paris, construită în perioada 1875-1914. O construcție de excepție.

1978: Cardinalul Karol Józef Wojtyła, din Cracovia, a devenit papa Ioan Paul al II-lea. A fost primul suveran pontif provenit dintr-o țară slavă și primul papă neitalian în ultimii 400 de ani. O personalitate remarcabilă a istoriei, care a avut un rol important în prăbușirea regimurilor comuniste din Europa de Est. Și pentru aceasta amintirea lui se cuvine prețuită.

2012: Doi români au furat, în două minute, șapte tablouri (picturi în ulei și acuarele) de la muzeul Kunsthal, din Rotterdam, valoarea acestora fiind estimată la 18 milioane de euro. Lucrările erau semnate de Picasso, Matisse, Monet și Gauguin. Rafinate gusturi artistice au avut hoții. Și iuți de mână au fost.

Sursa datelor și foto: Wikipedia

Citește și: Ziua femeilor din mediul rural

https://ziarmm.ro/ziar
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu