- Publicitate -
Ad imageAd image

Pamflet de pre-campanie: Omu’ e Ciucă!

Ad imageAd image

Dacă te întrebi, stimabile alegător, cine e individul care se consideră demn de a ocupa funcția de președinte al României, dar în același timp se consideră lipsit de onoare, lipsit de respect și lipsit de predictibilitate, răspunsul e simplu: omu’ e Ciucă! Știam că-i așa, de mai multă vreme, dar acum lucrurile sunt și mai clare, acest Gâgă al politicii românești, acest Bulă al liberalismului de azi, insistând, ca să lămurească pe toată lumea, că lucrurile nu stau altfel. Lipsit de onoare e de când și-a dat cuvântul de onoare că nu va intra în politică, după ce va trece în rezervă, și totuși a intrat; lipsit de onoare e de când se tot vorbește de „eroul de la Nassiriya” și n-a ieșit public să ne spună că el nici măcar n-a călcat vreodată în Nassiriya; lipsit de onoare e de când s-a folosit de un judecător, o rușine a corpului de magistrați, pentru a bloca analizarea tezei sale de doctorat, care este un plagiat ordinar.

Dacă te întrebi, stimabile elector, cine a fost individul de care pesediștii și-au bătut joc cu osârdie în ultimii patru ani, fără ca el să se prindă, răspunsul e același: omu’ e Ciucă! Șocat de ceea ce i se întâmplă în aceste zile, Ciucă vorbește mai mult singur, ceea ce nu-i o problemă așa de gravă. Problema la el e că vorbește singur și află noutăți. Sigur că aceste noutăți sunt surprinzătoare doar pentru el. Pentru noi, cei care suntem mult mai inteligenți decât el, lucrurile erau evidente de mult. Urmare a revelației pe care a avut-o privindu-se în oglindă, vorbind singur și aflând noutăți, Ciucă s-a supărat precum ciurdarul pe sat sau veselarul pe polonic, uitând că fără pesediști nulitatea sa politică ar fi fost evidentă de mai multă vreme. Trezindu-se fără izmene de campanie pe vreme friguroasă, Ciucă tremură vârtos, numărând zilele care i-au mai rămas la conducerea partidului la a cărui lipsă de orizont a contribuit decisiv.

Aparițiile lui Ciucă sunt din ce în ce mai jalnice. Boala-i lungă, ceea ce ne face să credem că un deces politic e de neevitat. Spălat frumos, cu vată-n nas și pantofi de lac în picioare, cadavrul politic îi va încurca pe liberali, care vor face tot posibilul, veți vedea că am dreptate, să scape de urmele trecutului, să aerisească sediul partidului, să se igienize în urma contactului cu leșul devenit respingător și să arunce la groapa de gunoi a istoriei până și memoria anilor din urmă.

Multă vreme după ce se vor debarasa de cadavrul politic al celui care le mai este încă președinte și care va deveni strigoiul ce nu-i va lăsa mult timp de acum încolo să doarmă liniștiți, liberalii se vor întreba cine e principalul vinovat pentru continua prăbușire a partidului, pentru distrugerea ideii de liberalism în România și pentru pierderea dezastruoasă a alegerilor. Pentru că e nevoie mereu de un țap ispășitor, liberalii vor urla în cor, cu toate că prea târziu, asemenea alegătorului aflat cu ștampila în mână în cabina de vot: „Omu’ e Ciucă!”

Mr.BIG

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu