- Publicitate -
Ad imageAd image

Notițe de calendar – 14 octombrie: Porumbescu. O poveste a muzicii

Ad imageAd image

E Ziua internațională a standardizării. Să trăiască standardizarea, numai să nu ne standardizeze la minte, că atunci o facem de oaie, de bălaie, de țigaie.

1465: Prima mențiune documentară a Bucureștiului, ca reședință domnească a lui Radu cel Frumos, domnul Țării Românești. Trebuia să fie menționat și Bucureștiul la un moment dat, că doar nu era să șadă în anonimat, nu?

1853: S-a născut Ciprian Porumbescu. Pentru necunoscătorii de viță nouă, nu, n-a jucat nici la Rapid, nici la Steaua sau Dinamo. A jucat, în schimb, un rol în muzica românească. A fost o poveste a muzicii noastre. Una aparte.

1930: Venea pe lume cetățeanul Mobutu Sese Seko Kuku Ngbendu Wa Za Banga, căruia ursitoarele i-au aranjat apele să ajungă dictator al Zairului. Treaba lui că a fost dictator, dar cu un nume așa de lung trebuia să fii zurliu să-l bagi într-o știre TV.

1994: Liderul palestinian Yasser Arafat, prim-ministrul israelian Yitzhak Rabin și ministrul de Externe israelian Shimon Peres primesc premiul Nobel pentru pace. Asta chiar a fost de antologia umorului involuntar și deopotrivă crud la cât s-au războit oamenii ăia prin Cisiordania și Gaza.

Sursa datelor și foto: Wikipedia

Citește și: Columb, cel care a cam încurcat borcanele

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu