- Publicitate -
Ad imageAd image

Deputatul USR Brian Cristian scapă românii din țară și din diaspora de birocrație

Ad imageAd image

O nouă inițiativă a celui mai activ parlamentar maramureșean a devenit LEGE! Deputatul USR Brian Cristian scapă românii din țară și din diaspora de birocrația inutilă.

Modificarea Legii nr. 119/1996 privind actele de stare civilă a fost adoptată aproape în unanimitate de plenul Camerei Deputaților. Inițiativa legislativă aparține deputatului USR Brian Cristian și este menită să elimine birocrația inutilă cu care se confruntă românii din țară, dar și din diaspora. Este o nouă victorie pentru români obținută de cel mai activ parlamentar maramureșean.

„Am mai făcut un pas important spre debirocratizarea României! Este vorba despre eliminarea procurii notariale necesare atunci când apelăm la un avocat pentru a ne reprezenta. De acum, va fi suficientă împuternicirea avocațială! Este o măsură bună pentru cei de acasă, dar și pentru cei din diaspora, care se confruntă cu lipsa de notari și sunt nevoiți să piardă timp și bani mergând la ambasadă sau la consulat pentru procuri notariale”, susține Brian Cristian, deputat USR de Maramureș.

Avocații vor putea să reprezinte cetățenii în relația cu autoritățile de stare civilă în baza unei simple împuterniciri avocațiale. Mai exact, avocații vor putea solicita, în numele clienților lor, certificate și extrase de stare civilă, inclusiv în cazuri de schimbare a numelui, transcriere a actelor de naștere, divorț, deces și chiar adopție.

Brian Cristian, deputat USR: „Le mulțumesc colegilor mei din USR pentru susținerea acestui demers, dar și parlamentarilor de la alte partide care au votat pentru. Este o victorie importantă prin care facilităm accesul cetățenilor la serviciile necesare, eliminând birocrația inutilă. Împreună reușim să schimbăm România în bine și să oferim soluții eficiente la problemele reale cu care ne confruntăm majoritatea!”.  

Biroul de presă al USR Maramureș

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu