- Publicitate -
Ad imageAd image

Notițe de calendar – 6 octombrie: În vremea când s-a inventat Moulin Rouge

Ad imageAd image

1889: În zona Montmartre din Paris, în arondismentul 18, se deschide clubul de divertisment Moulin Rouge. Va deveni cel mai faimos teatru varieté din lume. Au știut francezii ce inventează pe pajiștea divertismentului, neîndoielnic. Și cu temeinicie au făcut-o.

1902: Venea pe lume Petre Țuțea, filosof, publicist, jurist, economist, eseist, un învățat pe care erai în stare să-l asculți vorbind ore-n șir. A fost un personaj cu totul aparte, care a lăsat în urmă nenumărate spuse înțelepte.

1945: În Maramureș, în Câmpulung la Tisa, a văzut lumina zilei Emeric Dembroschi. Ca fotbalist, a făcut parte din așa-numita ”generație de la Guadalajara” a naționalei României, cea care a participat la Campionatul Mondial din Mexic, din 1970. România era atunci în ”groapa cu lei”, adică într-o grupă cu Anglia, Cehoslovacia și Brazilia lui Pele. Vremuri, vremuri…

1991: Actrița americană Elizabeth Taylor se căsătorește cu muncitorul în construcții Larry Fortensky, pe care l-a cunoscut într-un centru de reabilitare a alcoolicilor. Acesta a fost cel de-al șaptelea soț al actriței, de care până la urmă s-a despărțit cinci ani mai târziu. N-o fi construit omul bine acoperișul, n-o fi peticit bine țevile de la baie sau o fi băut și săpunul lichid de prin casă, cine știe. (H.I.)

Sursa datelor și foto: Wikipedia

Citește și: Wilbur și al lui zbor

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu