- Publicitate -
Ad imageAd image

Opinie: Dl Klaus, multilateralismul, tăcerea, golful și cotroceaua

Ad imageAd image

Președintele României, Klaus Iohannis, participă, vineri și sâmbătă, la summitul Francofoniei. Un eveniment care se desfășoară în Franța. Căci mai francofonă decât Franța cine poate fi, Bulgaria, Albania, Belarus? În fine, revenim: ”România va promova propriile priorităţi în ceea ce priveşte situaţia politică şi de securitate din spaţiul francofon, reflectate în rezoluţia care va fi adoptată cu prilejul reuniunii”, precizează Administraţia Prezidenţială, potrivit Agerpres.

Conform Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului va prezenta viziunea de ansamblu a României privind perspectivele multilateralismului… Am lăsat puncte-puncte fiindcă acest ”multilateralism”, dacă e să-l legăm de dl Iohannis, sună precum ai scăpa un lighean de tablă pe scările blocului și ai fi atât de ambițios încât să cobori mai iute decât el ca să te și lovească-n cap.

Vreme de două mandate prezidențiale dl Iohannis a vorbit cel mai mult când tăcea. Să fie cu iertare, scuze pentru exprimarea lipsită de floricele lexicale, dar ce ”cotroceaua” (cuvânt asimilat în limbajul obșesc, care nu e de găsit prin dicționare) mai vrea să promoveze acum?! N-ar fi mai bine să meargă să joace golf, cum ne-a îndemnat pe noi toți la un moment dat? De fapt, poate că dumnealui juca țurca, nu golf, dar nu și-a dat seama.

Horia Iancu

Citește și: VIDEO – Disputa pentru Cotroceni – Deputatul Gabriel Zetea: ”Iohannis nu poate candida cât timp e președinte. Respectăm voința românilor”

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu