- Publicitate -
Ad imageAd image

”Campion în școală”, un program pentru încurajarea copiilor să facă sport

Ad imageAd image

Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Sport au semnat în 1 octombrie protocolul de colaborare pentru implementarea programului național „Campion în școală”.

Potrivit Ministerului Educației, programul urmărește ”creșterea gradului de participare activă și sistematică a elevilor la activități sportive și promovarea sportului ca mijloc de îmbunătățire a stării de sănătate și a condiției fizice și psihice”.

Conform sursei citate, printre obiectivele programului se numără:

– Creșterea interesului elevilor pentru activitățile sportive curriculare și extracurriculare.

– Interacțiunea directă cu sportivi cu rezultate remarcabile, ca sursă de exemple pozitive.

– Stimularea organizării de activități sportive și competiții școlare la nivel local, județean și național.

– Promovarea sportului ca stil de viață sănătos și ca alternativă pozitivă la comportamentele nocive din societatea modernă, precum sedentarismul, consumul de alcool și droguri, infracționalitatea juvenilă.

– Stimularea dezvoltării sporturilor tradiționale/ specifice din fiecare județ.

– Descoperirea și îndrumarea copiilor și tinerilor talentați către sportul de performanță, în cadrul cluburilor sportive.

Protocolul prevede implicarea unui număr de cel puțin 47 de campioni ai sportului românesc, retrași din activitate, la acțiunile programului, în calitate de „ambasadori ai sportului școlar”. Aceștia vor fi implicați în lecții de educație fizică și sport, ore de consiliere și orientare, precum și în competiții sportive școlare în județele în care au fost desemnați, spre a inspira elevii și cadrele didactice prin propriul exemplu.

Citește și: Ce facilități le oferă CFR studenților la călătoria cu trenul

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu