- Publicitate -
Ad imageAd image

Băimăreanca Eliza Buceschi și-a anunțat retragerea de la națională. ”Nu vârsta sau accidentările m-au făcut să iau această decizie”, a arătat Eliza

Ad imageAd image

Băimăreanca Eliza Buceschi (31 de ani), care joacă acum la Rapid București, și-a anunțat, duminică, printr-o postare pe Instagram, retragerea din echipa națională de handbal a României.

„Aventura mea alături de echipa națională a început în anul 2011 când am participat la primul meu turneu final alături de echipa de senioare. De atunci și până la sfârșitul anului trecut am răspuns cu mare bucurie fiecărei convocări pe care am primit-o, însă lucrurile nu au fost mereu atât de simple. În anul 2016 înainte de turneul preolimpic am suferit o accidentare serioasă la gleznă, însă cu ajutorul medicamentelor și infiltrațiilor am reușit să joc, fapt care a agravat situația și m-a făcut indisponibilă pentru tot restul sezonului.

După Campionatul European din 2018, am avut nevoie de o intervenție chirurgicală, ceea ce m-a făcut să pierd din nou a doua jumătate de sezon. Și acestea sunt doar câteva exemple. În ciuda tuturor accidentărilor am continuat să răspund pozitiv convocărilor și a reprezentat o adevărată mândrie să fac asta. Însă povestea ultimului Campionat Mondial este și cea care m-a făcut să iau decizia de a renunța la echipa națională.

Pe tot parcursul turneului am jucat cu o accidentare care s-a agravat și care m-a făcut indisponibilă pentru următoarele 4 luni, ratând practic tot restul sezonului la echipa de club Rapid București, căreia îi mulțumesc că a fost alături de mine și m-a ajutat să trec peste aceste momente dificile.

În toată această perioadă de după Campionatul Mondial și până la începutului acestui sezon nu am avut niciun contact cu vreun membru al staffului tehnic al primei reprezentative, timp în care s-au desfășurat și alte acțiuni ale echipei naționale.

La finalul lunii august, după un meci din cadrul Supercupei României m-am întâlnit întâmplător cu selecționerul României și într-adevăr i-am comunicat decizia de a mă retrage din cadrul echipei naționalei. Nu vârsta sau accidentările m-au făcut să iau această decizie, ci mai degrabă modul în care s-au desfășurat lucrurile după Campionatul Mondial, turneu în care am jucat practic la sacrificiu, în dorința imensă de a ne califica la turneul preolimpic”, a scris Eliza Buceschi pe Instagram.

E a patra retragere din ultima perioadă de la națională, după Crina Pintea, Cristina Neagu și Nicoleta Dincă. Încă o lovitură pentru echipa României în perspectiva participării la Campionatul European, care se va desfășura în perioada 28 noiembrie – 15 decembrie, în Austria, Ungaria și Elveția. Naționala face parte din grupa preliminară B, alături de Muntenegru, Cehia și Serbia.

Sursa foto: Facebook/ Handbal Rapid București

Citește și: Minaur, la prima înfrângere din acest sezon

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu