- Publicitate -
Ad imageAd image

Proiect pentru reducerea abandonului școlar la Liceul cu Program Sportiv Baia Mare

Ad imageAd image

Beneficiarul Liceul cu Program Sportiv Baia Mare, județul Maramureș, anunță demararea Proiectului PNRAS ,,Reducerea abandonului școlar în cadrul Liceului cu Program Sportiv Baia Mare”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Prin acest proiect se urmărește combaterea părăsirii timpurii a școlii, precum și a abandonului școlar, asociate cu absenteismul și scăderea performanței școlare. Aceste fenomene sunt corelate cu diferite situații de vulnerabilitate sau de risc la care sunt supuși elevii, cum ar fi: situație materială precară, nevoi educaționale speciale, familii cu nivel de educație scăzut, părinți plecați la muncă în străinătate etc. Atingerea acestor obiective vine în sprijinul intereselor și al dezvoltarii elevilor și cadrelor didactice din gimnaziu, fiind totodată și în beneficiul economiei și societății. Elevii cuprinși în proiect vor beneficia de pe urma activităților de prevenție și intervenție, în vederea diminuării riscului de abandon școlar și îmbunătățirea performanțelor școlare. Cadrele didactice și personalul auxiliar vor beneficia de pe urma activităților, participând la cursuri de formare și specializare. Părinții elevilor implicați în proiect vor beneficia de consiliere și informare, pentru a răspunde mai eficient nevoilor individuale ale copiilor și pentru a se implica într-o mai mare măsură în viața școlii și a comunității.

PNRAS urmărește atingerea următoarelor obiective:

  1. Îmbunătățirea situației la învățătură și a promovabilității, prin participarea tuturor elevilor de gimnaziu la activitățile proiectului.
  2. Consolidarea relației elevi- părinți- școală prin implicarea panâ în anul 2026 a unor părinți la activități de informare, consiliere si educație parentală.
  3. Creșterea procentului de promovare și a ratei de participare la evaluarea națională.
  4. Reducerea absenteismului și prevenirea riscului de abandon școlar.
  5. Creșterea numărului de cadre didactice din unitatea de învățământ, care folosesc mijloace de predare-evaluare digitale și a celor care folosesc strategii pedagogice moderne la nivelul clasei.
  6. Îmbunătățirea proceselor de predare – învățare – evaluare și dezvoltarea de noi competențe în rândul a 30 cadre didactice prin participarea acestora la programe de formare profesională.
  7. Digitalizarea procesului educațional prin dotarea corespunzatoare a unității de învățământ cu mijloace digitale de ultimă generație.

Codul proiectului este: F-PNRAS -2-2023- 0078

Perioada de implementare a proiectului este 28 iunie 2024 – 30 iunie 2026.

Valoarea totală nerambursabilă a proiectului este de 1.337.400 lei fară TVA.

Date de contact beneficiar:

Liceul cu Program Sportiv Baia Mare, Bdul. Republicii, nr.33 , Baia Mare, Maramureș

Manager proiect: Prof. dr. Lucia Stoian

Director: Prof. dr. Lucia Stoian

Tel. 0362 401 628,

e-mail: [email protected]

,,Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu