- Publicitate -
Ad imageAd image

Bate vântul prin vistieria Minaurului

Ad imageAd image

Prin vistieria clubului Minaur cam bate vântul de o bună bucată de vreme, un vânt uscat, care nu aduce nicidecum cu el vreo ploaie de țechini, nici măcar una țârâită. Prin vestiarele sportivilor bate nevroza că au restanțe la lefuri. Și nu e defel o plăcere să muncești cu burta goală, oricât ai fi de pasionat de sportul pe care îl faci. Orice muncă în lumea asta trebuie plătită. La timp, nu la paștele cailor.

Că treburile financiare stau cu dosu-n sus a recunoscut-o, într-un comunicat publicat luni pe site-ul clubului, directorul CS Minaur, Ioachim Nicolae Făt.

”Municipiul Baia Mare a dorit în permanență să formeze echipe sportive cu jucători care să poată aduce bucurie pentru băimăreni și performanță pentru clubul nostru. Situația clubului nu e roză! Din păcate! Sunt datorii mari. Ținând cont de acest aspect, dar și că anumiți jucători nu mai intră în vederile antrenorilor, negociem încetarea mai multor contracte. Am cerut atât la secția feminină de handbal, cât și la cea de fotbal să renunțe la jucătorii pe care nu îi mai folosesc. Acest aspect nu denotă că obiectivele propuse nu trebuie îndeplinite. Sunt corecții financiare necesare pentru stabilitatea economică a clubului. Toate aceste linii pe care le vom urma le dorim aplicate pentru a limita pierderile financiare într-o perioadă grea pe care o traversăm”, arată Făt în comunicat.

Ioachim Nicolae Făt a zis că ”situația clubului nu e roză”. Păi nu că nu e roză, dar se pare că e albastră de-a binelea.

De ce s-a ajuns la acest impas? În general un om chibzuit nu se întinde mai mult decât îi e plapuma. Că dacă o face s-ar putea să răcească. Sau să sărăcească. Întrebare retorică: s-a întins conducerea clubului Minaur mai mult decât îi era plapuma financiară? Prima impresie ar fi că s-a gospodărit prost. Posibil să se fi bazat pe cine știe ce făgăduieli de fonduri, numai că oamenii de management cumpătați nu își fac planuri pe promisiuni. Cu promisiuni nu poți plăti lefuri. Poți amorți, eventual, pentru un timp, niște oameni creduli, dar la un moment dat se dezmeticesc și ei.

Din cele așternute în comunicat pricepem că se vor rezilia contracte atât la echipele de handbal, cât și la cea de fotbal. La echipa de handbal masculin a și început acțiunea rezilierea, li s-a zis ”pa” – pe cale amiabilă, neîndoielnic 🙂 – portarului Barna Buzogany și extremei Sergiu Makaria. A mai apărut în comunicat exprimarea ”corecții financiare necesare pentru stabilitatea economică a clubului”. La cum se prezintă lucrurile acum pare că trebuie să fii cel puțin bunicul vrăjitorilor ca să asiguri stabilitatea aceea economică. Sau vreun scamator dibaci care transformă cât ai zice pește (sau Minaur) un kilogram de promisiuni într-o putină de parale. Greu de găsit însă vrăjitorul ori scamatorul. Așa că rămânem cu ce avem. Cu praful de pe tobă.

Horia Iancu

Sursa foto: CS Minaur

Citește și: Plecări de la Minaur. ”Situația financiară nu permite prea multe, conducerea e nevoită să ia măsuri pentru reducerea cheltuielilor”, se arată pe site-ul clubului
   

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu