- Publicitate -
Ad imageAd image

Au început înscrierile în programul ”Dăm click pe România”

Ad imageAd image

Asociaţia Ateliere Fără Frontiere anunţă că au început înscrierile în programul „Dăm click pe România”, prin care va dota cu 2.000 de calculatoare recondiţionate unităţile de învăţământ, ONG-urile şi instituţiile sociale deficitare la acest capitol de la nivel naţional.

Înscrierile au loc până pe 18 octombrie inclusiv, prin formularul de aplicare disponibil pe educlick.ro, site-ul platformei de donaţii al asociaţiei Ateliere Fără Frontiere, iar câștigătorii vor fi anunţaţi pe 25 octombrie, după ce toate proiectele înscrise vor trece printr-o etapă de jurizare. Lista finală a câștigătorilor va fi publicată pe site-ul educlick.ro, se arată într-un comunicat al asociației Ateliere Fără Frontiere.

„Dăm click pe România” vine în sprijinul şcolilor şi copiilor din zone rurale sau urbane marginalizate pentru care tranziţia către o educaţie digitală adaptată nevoilor actuale a fost îngreunată de lipsa de echipamente IT funcţionale în unităţile de învăţământ. Această lipsă de infrastructură duce, inevitabil, la un decalaj educaţional şi mai pronunţat între elevii care au acces la calculatoare şi cei care nu au, cei din urmă fiind mai predispuşi la un abandon timpuriu al şcolii – arată reprezentanții asociației Ateliere Fără Frontiere.

Calculatoarele donate prin „Dăm click pe România” fac parte din procesul de economie circulară al Ateliere Fără Frontiere, prin care asociaţia preia echipamentele IT uzate şi alte deşeuri electrice şi electronice în calitate de colector autorizat de la companii şi diverse organizaţii, cu scopul de a fi recondiţionate și donate şcolilor din zone vulnerabile din ţară.

În cei 16 de activitate, asociaţia şi partenerii săi au donat peste 30.000 de calculatoare către mai bine de 3.000 de şcoli din România.

Citește și: Analiză financiară: Până la alegeri, BNR va sta cu ochii pe curs

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu