- Publicitate -
Ad imageAd image

Pamflet de precampanie: Când nu poți pune geoană pe geoană II (doi)

Ad imageAd image

V-am zis că nu mai pun geoană pe geoană de când s-o băgat în samă Mirciul că vrea să ne fie prezident? V-am zis. Nu-i bai, vă mai zic o dată și vă dau și temă de cugetare, ca să nu puneți nici voi geoană pe geoană și să vă întrebați că cum îi posibil așa ceva. Că dacă io nu dorm din cauza „prostănacului”, cum i-o zâs tat’su ideologic, de la care o supt țâță kremlinistă, alții de ce să să hodinească?

Că adică de ce se vrea Mirciul capu’ la stat? Pentru că de aia, pentru că se vede un fel de guru politic, un fel de Bătrânul din Munte, un fel de Buddha al clasei politice românești. De unde știu io chestia asta?  Știu de la Mirciul, care s-o scăpat pă gură în felul următor: „Eu mă văd în clipa de față promovând o nouă generație de oameni politici. Rolul meu este acela de a crea un drum între cei care au făcut politică și au rămas în picioare onorabil și fără reputația stricată și o nouă generație de oameni politici (…) care vor să meargă mai departe.” Foarte tare, ca fularul!

No, acuma, să vedem cine e ăia care au făcut politică și biznizuri cu Mirciul și au rămas în picioare onorabil și fără reputația stricată. Lista-i lungă, da’ facem un rezumat „onorabil”: Sorin Ovidiu Vîntu, Marean Vanghelie, Gheorghe Buzatu, Cristian Rizea, Adrian Năstase, Liviu Dragnea etc. Ăștia toți și mulți alți prieteni de-ai Mirciului au făcut pușcărie. Care va să zică, Mirciul vrea să-i lege pă închisorii ăștia de ăia care vor să ducă tradiția Rahovei mai departe, că tradițiile la români au rădăcini de sequoia, nu de rostopască. Treaba lor, da’ io zic că nu-i bine.

Revenim o țâră la cartea scrisă de Mirciul, unde am citit tot felul de vorbe onorabile despre meritocrație și stârpirea corupăciunii din România. Dilema mea întrebătoare e cum mama franțului nu-i crapă Mirciului șoriciul de pă fălci scriind chestiile astea, după ce o căpătat ca cadou de la Marean Vanghelie ceasuri de 100.000 de euro (unu’ sângur face 34.000 de euro), afirmând mai apoi la teve (știu sigur că-i așa, că l-am văzut cu ochii aflați în dotare) că nici nu știa ce-i în cutiuțele alea și că nici nu le-o purtat vreodată. I-o fi deschis Mihaela-dragostea-lui cadourile, că altfel nu pricep de unde știa că-s ceasuri în cutii. Și că tot vorbea Mirciul despre meritocrație, am și io o întrebare: care îs meritele Mihaelei-dragostea-lui, care-i de meserie arhitect, de-o ajuns ea șefa la Crucea Roșie România, în vremea în care era el mare tartor-șef la PSD? I-o fi făcut ea ceva Mirciului, de-o ajuns el la concluzia că merită…

Băi, da’ câte chestii din vorbele Mirciului merită comentate! Nu-i bai, ne facem vreme, că mai este ceva timp până la alegerile pe care o să le piardă. Fără țopăieli, de data asta. Încă o chestie mai comentăm astăzi și apoi încercăm să punem geoană pe geoană, că și mâine-i o zi. Zice Mirciul, pătruns până-n stră-fund de liberalism și de democrația euro-atlantică: „Nimeni nu știe mai bine decât un est-european ce înseamnă ocupația armatei ruse.” Și pentru ăia care nu-s est-europeni, Mirciul explică, ca să știe și ei: „orori, foamete, torturi, deportări în masă.”

Prostănacul ar trebui să știe că și ăia care au trăit în centrul Europei în perioada ocupației sovietice, în Cehoslovacia și R.D.G., știu la fel de bine care erau practicile șobolanilor lui Stalin, da’ nu asta-i marea problemă a scriiturii Mirciului. Problema mare e că, din nou, șoriciul de pe fălcile lui își demonstrează incredibila rezistență la rușine, Mirciul uitând că socrul lui a fost ofițer cu grad superior în Securitatea lui Ceaușescu și că propriul lui tată, că n-o putem bănui pe mă-sa că l-o făcut cu altcineva, a fost un general apropiat de (și apreciat de) Ceaușescu. Asuprită și amărâtă famiglie o avut și Mirciul ăsta, în așa hal fără de hal încât soacră-sa, de opresată și amărâtă ce-o fost în vechiul regim, o pus de-o parte 300.000 de euro, pă care i-o dat la copiii „prostănacului” să se școlească în America. 

De aia stau și mă întreb: ăla care are salariul minim pe economie și doi copii pe care-i ține cu greu la școală, dacă știe toate chestiile astea, îl vede și-l aude pe Mirciul, mai poate pune geoană pe geoană?   

Mr.BIG 

Citește și: Pamflet de precampanie: Când nu poți pune geoană pe geoană I (unu)

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu