- Publicitate -
Ad imageAd image

Notițe de calendar – 23 septembrie: Venus din Galgenberg

Ad imageAd image

1386: Începe domnia lui Mircea cel Bătrân în Țara Românească, una care s-a întins până la 31 ianuarie 1418. În timpul domniei sale se pun bazele principalelor instituții feudale. A avut ceva de trebăluit voievodul. Unde mai pui că pe lângă cele administrative trebuia să se mai și bată cu turcii.

1846: Descoperirea planetei Neptun de astronomii Urbain Le Verrier, francez, și John Couch Adams, britanic. Descoperirea este confirmată de un alt astronom, de data asta german, Johann Gottfried Galle. Multe moașe astronomice a avut Neptun.

1949: A venit pe lume în Long Branch, New Jersey, Bruce Springsteen. Poreclit „The Boss”, muzicianul are un timbru vocal care e în stare să trezească și un urs din hibernare. Plus piese pe care îți vine să le tot asculți. Un muzician în toată puterea cuvântului, ce s-o mai tot întoarcem pe-o parte și pe alta.

1988: Este descoperită în Austria statueta care a fost botezată Venus din Galgenberg. O gâgâlice de 7,2 centimetri înălțime care cântărește 10 grame. Care însă e extrem de valoroasă, fiind veche de peste 30.000 de ani. Se vede treaba că existau și-n acele vremuri mici meșteșugari care creau și ei după cum le dădea târcoale inspirația. Lucru de apreciat.

Sursa datelor și foto: Wikipedia

Citește și: 86 de ani de la nașterea scriitorului maramureșean Augustin Buzura

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu