- Publicitate -
Ad imageAd image

Bursa pariurilor: Cine conduce în cursa pentru Cotroceni

Ad imageAd image

Mircea Geoană conduce detașat în cursa pentru prezidențiale. Cel puțin în optica unor case de pariuri, care au stabilit cote pentru câțiva dintre cei ce și-au anunțat intenția de a candida la funcția supremă în stat. Săptămâna trecută, Geoană era urmat de Marcel Ciolacu (PSD), Elena Lasconi (USR) și George Simion (AUR). Candidatul liberal, Nicolae Ciucă era dat doar pe locul 5, cu o cotă catastrofală.

De ce Geoană e pe primul loc la pariuri? Cel mai probabil, acesta este momentul său. Geoană și-a atins un punct maxim, prin intrarea sa în cursa pentru Cotroceni, iar de acum, trendul său va fi unul în scădere. Lasconi era mult prea în față, iar Ciucă, foarte în spate, din rațiuni care țin de strategia caselor de pariuri. În timp, cotele vor fi ajustate spre cele reale. Acest lucru s-a și produs parțial.

În doar câteva zile, Geoană a scăzut, iar Ciucă a urcat foarte mult. Pe un traseu descendent se află și George Simion, care i-a luat locul președintelui PNL. Ascensiunea lui Nicolae Ciucă la cotele caselor de pariuri este oarecum explicabilă, în contextul în care liberalii l-au desemnat acum câteva zile candidatul PNL la prezidențiale. De asemenea, a contat și faptul că și-a valorificat capitalul de imagine după vizitarea zonelor afectate de inundații. A dat bine pe cameră să apară cu o geacă modestă, în locul unui costum scump. Același lucru s-a întâmplat și cu Ciolacu, ale cărui cote sunt în urcare, fiind foarte aproape de Mircea Geoană, pe care, foarte probabil, îl va depăși curând.

Cotele stabilite de casele de pariuri pentru evenimentele politice nu reprezintă direct intenția de vot a electoratului, însă pot constitui un reper în ceea ce privește modul în care fiecare candidat își gestionează imaginea publică, la un anumit moment dat.

ZiarMaramureș

Sursa foto deschidere: stiripesurse.ro

Distribuie articolul
2 Comments