- Publicitate -
Ad imageAd image

Investiție de aproape 6 mlioane de lei pentru reabilitarea Liceului Tehnologic Marmația

Ad imageAd image

În 16 septembrie a fost semnat contractul de execuție lucrări ce prevede reabilitarea energetică a Liceului Tehnologic Marmația, proiect depus la Administrația Fondului pentru Mediu, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Sighet.

“Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile Liceului Tehnologic Marmația din Sighetu Marmației” este un obiectiv de investiție compus din categorii de lucrări de intervenție pentru reabilitarea corpurilor de clădiri astfel:

– Realizarea de lucrări de înlocuire a instalațiilor de iluminat interior din clădiri și a corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat LED, precum și instalarea de senzori pentru a asigura un control automat al iluminării și compensarea automată a iluminatului natural.

– Înlocuirea centralei termice cu una eficientă energetic complet automatizată.

– Realizarea unui sistem de management integrat și automat al clădirii.

– Realizarea de acoperișuri tip terasă prin eliminarea șarpantelor si învelitorilor existente.

– Lucrări de reabilitare termică a elementelor clădirii (termoizolații si finisaje exterioare).

Valoarea totală a investiției este de 4.981.374,12 lei la care se adaugă TVA în valoare de 946.461,08 lei, iar durata de execuție este de 11 luni calendaristice de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

„Facem eforturi pentru ca fiecare unitate de învățământ din orașul nostru să le ofere elevilor condiții optime de învățare și dezvoltare. Nu este un proces rapid, dar perseverența, obiectivele clare și munca asiduă dau rezultate întotdeauna”, a arătat primarul Vasile Moldovan.

Citește și: Proiect de peste 21 de milioane de lei pentru reabilitarea Casei Pocol

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu