- Publicitate -
Ad imageAd image

Notițe de calendar – 16 septembrie: Leul de 60 de parale

Ad imageAd image

1382: Maria de Anjou este proclamată regina Ungariei. Acum, pe bune, ce era să facă și ea, să se opună? Era cam aiurea, de-a binelea.  

1836: Domnul Țării Românești, Alexandru Ghica, instituie ca monedă a țării leul, echivalentul a 60 de parale. Că nu mai știm acum, în zilele noastre, cam câte parale ar putea face un leu, din pricina inflației care ne toacă zi de zi creierii, asta e o altă mâncare de țechini. Dar noi să fim sănătoși, orișicât.

1956: A văzut lumina zilei, în New Jersey, David Copperfield. A fost descris de către ”Forbes” ca fiind magicianul cu cel mai mare succes comercial din istorie. Prin show-urile sale de televiziune a câștigat 21 de premii Emmy. Plus 11 Guinness World Records, o stea pe Hollywood Walk of Fame și rangul de cavaler din partea Guvernului Franței. Bașca a fost desemnat și ”legendă vie” a Bibliotecii Congresului SUA. Așa să tot fii magician. Jos pălăria pentru ceea ce a meșterit cu toate trucurile dumisale, își merită pe deplin faima.

E Ziua europeană de prim ajutor. A fost desemnată în 2000 de către forurile coordonatoare ale Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie pentru a atrage atenția asupra importanței cunoașterii regulilor de acordare a primului ajutor în acțiunile de salvare a persoanelor aflate în primejdie. O inițiativă chiar de prețuit.

Horia Iancu

Sursa datelor: Wikipedia. Foto: pixabay.com

Citește și: Regina crimei

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu