- Publicitate -
Ad imageAd image

Notițe de calendar – 11 septembrie: Der Kaiser, o legendă a fotbalului

Ad imageAd image

1792: În timp ce regele Ludovic al XVI-lea al Franței și familia sa erau închiși în Tour du Temple în timpul Revoluției franceze, diamantul albastru „Speranța” este furat împreună cu alte bijuterii ale coroanei franceze de șase hoți din Hôtel du Garde-Meuble de la Couronne. Ulterior, mai multe bijuterii au fost recuperate, însă diamantul albastru nu. În 1839 acesta a apărut în catalogul unei colecții de bijuterii deținute de o familie bancară londoneză. Te pui cu bancherii? 🙂  

1945: A venit pe lume Franz Beckenbauer (foto, alături de Diego Maradona). A fost supranumit ”Der Kaiser” („Împăratul”) datorită stilului său elegant de joc și calităților sale de lider. Este considerat cel mai mare fotbalist german al tuturor timpurilor și, de asemenea, unul dintre cei mai importanți fotbaliști din istorie. Chiar a fost un jucător uimitor.

1989: Ungaria deschide Cortina de Fier, pentru a le permite germanilor din RDG aflați în concediu în Ungaria să se refugieze în RFG. De treabă maghiarii la faza asta, nimic de zis.

2001: 2.996 de oameni aveau să își piardă viața în urma atacurilor teroriste din SUA, în care au fost distruse turnurile gemene din New York și o parte din clădirea Pentagonului, de la Washington. O zi a groazei.

Sursă informații și foto: Wikipedia

Citește și: La grande bionda

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu