- Publicitate -
Ad imageAd image

Rămas bun, JO Paris 2024! Ne revedem la JO Los Angeles 2028

Ad imageAd image

După mai bine de două săptămâni. Jocurile OLimpice de la Paris au fost declarate închise. Ceremonia a început în mod original. Înotătorul francez Leon Marchand, care a cucerit patru medalii de aur şi una de bronz, unul dintre starurile JO 2024, a mers în Grădinile Tuileries şi a preluat flacăra olimpică într-un felinar, pentru a o duce mai târziu pe Stade de France.

Mihaela Cambei, medaliată cu argint la haltere, a purtat drapelul României la ceremonia de închidere a JO.

”Stade de France a fost transformat într-o gigantică sală de concerte cu peste 80.000 de spectatori entuziastmați de spectacolul incredibil, marca Thomas Jolly (directorul artistic), oferit de organizatori. O coloană sonoră originală și o acustică impecabilă, focuri de artificii, imagini din timpul Jocurilor care rulau pe ecranele stadionului și… o mare surpriză, sportivii au invadat scena și nu s-au mai dat jos în ciuda invitației speciale a crainicului stadionului. Au dansat și s-au bucurat alături de trupa franceză indie Phoenix, care a interpretat hitul Lisztomania. (…) După ce steagul olimpic a fost predat de primarul Parisului primarului metropolei Los Angeles, după ce HER a interpretat imnul Statelor Unite ale Americii, Tom Cruise a aterizat pe scenă și a plecat pe motocicletă cu drapelul olimpic, spre deliciul publicului. Pe drumul său virtual spre Los Angeles a fost însoțit de piesele celor de la Red Hot Chili Peppers, care la sosirea în LA au oferit un mic recital proiectat pe ecranele Stade de France. Li s-au alăturat Billie Eilish și Snoop Dog”, descrie festivitatea de închidere a Jocurilor Olimpice COSR pe pagina sa de Facebook.

România a încheiat această ediție a Jocurilor Olimpice pe locul 23 pe națiuni, cu trei medalii de aur, patru de argint și două de bronz.

Sursa: COSR

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu